Pleisterwerken

bouwen totaalprojecten

Nieuwbouw, renovatie en verbouwing gaan altijd gepaard met de nodige pleisterwerken of plafonneringswerken. Pleisterwerken vormen de overgang van een ruwbouw naar een afgewerkt huis en bepalen in grote mate de waarde en afwerkingskwaliteit van uw woning mee. Eenmaal de stukadoor, plakker of bezetter zijn bezettingswerken heeft uitgevoerd heeft uw woning mooie gladde en egale wanden en plafonds. Bekabeling, leidingen en bevestigingspunten zijn dan verborgen in uw wanden. Pleisterwerken zijn dan ook een essentiëel onderdeel in het bouw- en afwerkingsproces van uw huis welke u dus best door een ervaren vakmak als Ermibouw laat uitvoeren.


Gyprocwerken

 

Soms heeft de bouwheer geen tijd om gipspleister te laten uitdrogen. Winkelpanden of kantoren moeten zo snel mogelijk renderen en bij renovatiewerken wil men zo snel mogelijk de huiselijkheid weer terugvinden.

Bij droogbouw of gyprocwerken worden de wanden en plafonds met droge pleisterstructuren afgewerkt, beter bekend als gyprocplaten of gipsplaten.

 totaalprojectenbouwen
      

De toepassing van gyproc is ook ruimer dan bij pleisterwerken of natte plafonneringswerken want, naast de afwerking van de gemetselde wanden met gyprocwerken kunnen ook scheidingswanden en voorzetwanden geplaatst worden. Schuine dakkanten afwerken of verlaagde plafonds vragen eveneens gyprocwerken.

Bij plaatsing en afwerking is het eveneens mogelijk om aan thermische en akoestische normen te voldoen : zowel geluids- als warmteisolatie kunnen op maat aangepast worden.